Installation af ventilation

Effektiv ventilation til gavn for indeklimaet

​Det er langt mere effektivt at ventilere med et mekanisk ventilationsanlæg end at lufte ud ved at åbne vinduer og døre (naturlig ventilation). Og det behøver ikke at kunne ses på energiregningen. I det meste nybyggeri sker der i dag installation af ventilation med varmegenvinding, hvor varmen fra den luft, der suges ud, bruges til at opvarme den friske luft, der blæses ind. Derved får de ansatte et behageligt indeklima med et godt luftskifte uden varmespild, og uden at de selv skal bruge tid på at lufte ud.

Det er vigtigt at eventuelle sundhedsskadelige partikler i luften udenfor ikke slipper ind. Ventilationsanlæg renser, affugter og tempererer luften indenfor. Dermed giver installation af ventilation øget trivsel og produktivitet, og virksomheder kan derfor spare mange penge på f.eks. sygefravær. Udover at beskytte medarbejderne mod støv og affaldsstoffer i luften, beskytter ventilationsanlægget selve bygningen og dens inventar mod fugt, svamp og udsving i temperaturen.

Installation af energieffektiv ventilation

​I de senere år er der kommet mere fokus på vigtigheden af et godt indeklima på arbejdspladsen og i hjemmet. Nye bygningsreglementer og et generelt ønske om mere miljøvenlige løsninger har skabt stor efterspørgsel efter installation af energieffektiv ventilation. I gammelt byggeri kan der også ske installation af ventilation med varmegenvinding. Det kræver dog i mange tilfælde at bygningen isoleres bedre, da der kan være mange utætheder.

Der er mange penge at spare på energiforbruget ved installation af moderne ventilation – ofte vil investeringen kunne tjene sig hjem på få år.

Produktion, installation og vedligeholdelse af ventilation

SERVEX har over 30 års erfaring med design, produktion og installation af ventilation. Vi har specialiseret os i installation af ventilation på arbejdspladser og produktionsvirksomheder. På AVK Gummi A/S har vi varetaget installation af ventilation i kontorer, produktionen og kantinen. I samarbejde med kunden har vi sørget for at arbejdsmiljøet er i top, selvom der er tale om en både varmeproducerende og forurenende produktion. For at spare varmeenergi er anlæggenes varmegenvinding i flere tilfælde koblet sammen med varmeakkumuleringstanke, hvorfra man kan bruge varme, når der ikke produceres, eller der er varmeunderskud. Alle de anvendte ventilationsaggregater er skræddersyet til netop AVKs behov.

Udover installation af ventilation tilbyder vi service af ventilationsanlæg. Et ventilationsanlæg skal regelmæssigt efterses og vedligeholdes for at kunne fungere optimalt. Vi tilbyder derfor vores kunder at varetage al service efter installation af anlægget.​